divendres, 13 de novembre del 2009

De Matagalls a ...

Què té el Matagalls que formi part de tantes caminades? El passat diumenge 8 de novembre vam assistir a la 29a Matagalls-Vic de 35 km i el proper diumenge 29 de novembre assistirem a la 20a Matagalls-Granollers de 40 km. Per què, havent-hi tantes caminades de llarga resistència, la Matagalls-Montserrat de 83,5 km, a la que vam assistir el 19-20 de setembre i que enguany era la 30a edició, és la més coneguda i la de més afluència?

Ara bé, d'aquestes 3 caminades, actualment només a la Matagalls-Granollers es puja realment al Matagalls. Diuen que és per no fer malbé l'entorn amb tanta afluència de gent al mateix temps... Darrerament hi ha molta conscienciació ecològica: l'any passat a la Matagalls-Granollers a la sortida ens van donar un got de plàstic "dur" que vam conservar tota l'estona perquè no hi havia gots de plàstic de "usar y tirar" als avituallaments, i aquest any a la Matagalls-Vic van fer un pas més i ens van donar un got de plàstic "plegable", unes idees genials.

Una darrera pregunta en veu alta, que més que tenir relació amb el Matagalls té relació amb les caminades llargues (superiors als 20km): variar el recorregut d'un any per l'altre o cada certs anys seria una feinada? Les caminades populars, entre altres coses, estan bé per poder descobrir itineraris diferents! i si passen per llocs no senyalitzats estil GR, PR o SL el descobriment encara és més gran!