dijous, 24 de febrer de 2011

Proposta pel 06/03/2011: Caminada de Sant Martí de CentellesTot un luxe tenir de col·laboradors Els Gafarrons que, com ells es defineixen, són amics de la caminada. Són un grup de companys a qui els agrada compartir i donar a conèixer el que més els agrada fer, caminar per la natura.

Us animo a tots a anar a la caminada, ens hi trobareu, una part de la recaptació  anirà cap a la Trailwalker.


És un recorregut de 21 km, en que hi trobareu avituallaments, esmorzar i un record de la caminada.


Itinerari:
Sortirem de l'Ajuntament de St. Martí cap al  Collet de St. Martí, al peu del Tagamanent, passarem per Ca l'Agustí que és una masia restaurada per la Diputació de Barcelona i convertida en casa-museu, i esmorzarem al Bellit, una gran masia amb capella. Al sortir, a mà esquerra, es veuen "Les cases velles", restes d'un poblat medieval.
Agafarem el camí dels Animals (o dels Matxos),  era la via de comunicació entre el Bellit-Fondrats i la Perera-La Figuera-Codina. Al fons de la vall, passarem pel Sot del Marxant amb un gorg i una cascada. Una mica més avall de la vall, hi ha el camí de La Palanca o "La Drecera" que només és podia fer a peu, també amb un gorg i una cascada.
Ho deixarem, per anar a cercar Can Pere Coix, una masia troglodítica, només es sap que estava habitada al segle XVII per un tal Pere Feixes i la seva dona Maria. Una mica més enllà passarem per la Bauma de la Parera, es suposa que era el corral de la casa anterior.
Una mica després de la meitat del recorregut hi ha La Perera, una masia de la que val la pena observar-ne l'antic pou.
Anem a La Figuera, una gran masia amb torre de defensa on hi solia passar els estius el poeta Joan Maragall, entre altres famosos. Una mica després hi ha la petita capella de Sant Isidre.
Trobem  La Codina, una masia enderrocada, per tornar al punt d'inici.

Moltes gràcies per la vostra solidaritat amics Gafarrons!

Podeu trobar tota l'informació i fer l'inscripció abans del dia 2 de març a: Gafarrons.

Podeu fer la vostra aportació a la Trailwalker, amb premi inclòs a: Pàgina de l'equip 40: "XINO-XANO: Caminant per la pau"

Cap comentari: