dilluns, 28 de febrer del 2011

Ski a Núria

Només fa 15 dies de la nostra primera esquiada de la temporada a Masella i, qui ho havia de dir, dissabte hi vam tornar però aquest cop a Núria ja que hi havia una competició i el tiet de Ripoll hi participava.

Ha sigut el primer cop que hem esquiat amb forfait i... és genial això de que un "pal" et pugi muntanya amunt, sense cap esforç, només gaudint del paisatge i notant el vent a la cara. Ara bé, no ens hem mogut de la pista de "novatos". I hem pogut comprovar que els peques en saben molt més que nosaltres. A les primeres baixades, jo he anat per terra cada cop, sort que la tieta em recollia, ja ja ja Un dia d'aquests farem alguna classe per, a part de passar-ho bé, aprendre alguna cosa...


I, després d'esquiar, el papa ha fet una caminada nocturna amb en Quim, company d'equip del trailwalker, i els makis.

dijous, 24 de febrer del 2011

Proposta pel 06/03/2011: Caminada de Sant Martí de Centelles



Tot un luxe tenir de col·laboradors Els Gafarrons que, com ells es defineixen, són amics de la caminada. Són un grup de companys a qui els agrada compartir i donar a conèixer el que més els agrada fer, caminar per la natura.

Us animo a tots a anar a la caminada, ens hi trobareu, una part de la recaptació  anirà cap a la Trailwalker.


És un recorregut de 21 km, en que hi trobareu avituallaments, esmorzar i un record de la caminada.


Itinerari:
Sortirem de l'Ajuntament de St. Martí cap al  Collet de St. Martí, al peu del Tagamanent, passarem per Ca l'Agustí que és una masia restaurada per la Diputació de Barcelona i convertida en casa-museu, i esmorzarem al Bellit, una gran masia amb capella. Al sortir, a mà esquerra, es veuen "Les cases velles", restes d'un poblat medieval.
Agafarem el camí dels Animals (o dels Matxos),  era la via de comunicació entre el Bellit-Fondrats i la Perera-La Figuera-Codina. Al fons de la vall, passarem pel Sot del Marxant amb un gorg i una cascada. Una mica més avall de la vall, hi ha el camí de La Palanca o "La Drecera" que només és podia fer a peu, també amb un gorg i una cascada.
Ho deixarem, per anar a cercar Can Pere Coix, una masia troglodítica, només es sap que estava habitada al segle XVII per un tal Pere Feixes i la seva dona Maria. Una mica més enllà passarem per la Bauma de la Parera, es suposa que era el corral de la casa anterior.
Una mica després de la meitat del recorregut hi ha La Perera, una masia de la que val la pena observar-ne l'antic pou.
Anem a La Figuera, una gran masia amb torre de defensa on hi solia passar els estius el poeta Joan Maragall, entre altres famosos. Una mica després hi ha la petita capella de Sant Isidre.
Trobem  La Codina, una masia enderrocada, per tornar al punt d'inici.

Moltes gràcies per la vostra solidaritat amics Gafarrons!

Podeu trobar tota l'informació i fer l'inscripció abans del dia 2 de març a: Gafarrons.

Podeu fer la vostra aportació a la Trailwalker, amb premi inclòs a: Pàgina de l'equip 40: "XINO-XANO: Caminant per la pau"

dimarts, 22 de febrer del 2011

TrailWalker 2011. 2a trobada equip 40 "XINO-XANO: caminant per la pau"

Si la 1a trobada va ser en terres nostres, en aquesta ocasió la trobada ha sigut a les terres d'en Quim.

La ruta que vam fer em va sorprendre gratament perquè sempre que m'imagino una caminada en algun poble de la costa només em ve al cap el camí de ronda, que tampoc és que conegui, però hi ha moltes més coses! Vam sortir de St Feliu de Guíxols i vam passar per llocs com el Coll de l'Escorpit, Pedralta, el Mirador de Canyet, o St Elm. Vam veure una gran varietat de paisatges (muntanya, mar, ermites, ...) i fins i tot el temps va ser ben variat (nuvolós, serè, plujós, asolellat, ...)

Vam ser una bona colla, l'equip del trailwalker, en Pere i família, i la Camino. Fes una ullada a les cròniques d'en Quim i d'en Pere!

Després d'un bon dinar, reunió de l'estat de les iniciatives solidàries per aconseguir els 1.500€ per Intermón Oxfam que ens calen per a participar al Trailwalker. Ens hi ajudes? Pots fer la teva aportació, amb premi inclòs a la pàgina de l'equip 40 "XINO-XANO: caminant per la pau"





dilluns, 21 de febrer del 2011

Quin èxit: ja s'han tancat les inscripcions de l'Intermón Oxfam Trailwalker!


19/02/2011

20/02/2011

21/02/2011

dilluns, 14 de febrer del 2011

Ski a la Masella

Com que els propers mesos l'agenda està força plena, abans no vingui no vingui el bon temps, hem aprofitat aquest diumenge "lliure" per anar a fer la nostra esquiada anual a la Masella. Bé, això d'esquiar és un dir perquè no en sabem,  je je je Vam passar-nos tot el matí a la zona de novells pujant gràcies a una corda que ens remolcava i baixant esquiant com podíem. Tot i que era força planer, a nosaltres ens semblava qui sap què baixàvem. Hi anem tan poc que d'un any per l'altre no recordem res! Així, al començament força malament i al final, tenint present que no en tenim ni idea, millor. Teníem els tiets de Ripoll assessorar-nos, ells sí que en saben... Bé, el que importa és que vam passar un matí diferent i divertit!


divendres, 11 de febrer del 2011

Gràcies al Club Excursionista d'Aiguafreda, superem l'equador de la recaptació del trailwalker

Arran de la dissolució del Club Excursionista d'Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, l'entitat va decidir destinar els seus diners a diferents projectes solidaris. I, a l'informar-los sobre el Trailwalker d'Intermón Oxfam i presentar-los el nostre equip 40 "XINO-XANO: caminant per la pau", de seguida van confirmar-nos que ens farien un donatiu. Moltes gràcies Club Excursionista d'Aiguafreda i Sant Martí de Centelles i, en particular, al nostre contacte, Salvador Parareda!

El Club Excursionista d'Aiguafreda i Sant Martí de Centelles ha estat present en vàries activitats, com per exemple en la Festa de l'Esport i en els actes per la Marató de TV3, a més de participar i col·laborar en l' Associació Martinet, grup de defensa fluvial Bona feina!

De ben segur que Salvador Parareda, un dels membres de la junta del fins ara Club Excursionista d'Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, seguirà col·laborant amb entitats i actes relacionats amb la natura, ja que n'és un gran amant. Endavant!


Gràcies a la seva ajuda, hem superat l'equador de la recaptació del trailwalker. Ens ajudes a arribar als 1.500€ que necessitem? Vinga, que la teva solidaritat té premi!

dilluns, 7 de febrer del 2011

Trailwalker: retratats per la Pilarin

Qui no coneix la Pilarín Bayés? Al 1964 va començar a col·laborar amb la popularíssima revista “Cavall Fort”, amb la qual encara col·labora, i fou, i és, un punt de referència de la seva carrera, que al llarg dels anys ha estat extensíssima.

Doncs la conegudíssima il·lustradora i dibuixant vigatana Pilarín Bayés, desinteressadament, ens ha ben retratat! Feu-hi una ullada vosaltres mateixos...

Gràcies a la col·laboració també desinteressada de la Copisteria La Tinta (a prop de la Universitat de Vic: papereria, fotocòpies b/n i color, reproducció i digitalització de plànols, disseny gràfic, impressió de grans formats, retolació i estampació, plastificats i laminats, enquadernacions, etc),

des d’avui (07/02/2011), quant falten just 3 mesos pel trailwalker,

tots aquells que ens feu una donació mínima de 5 € rebreu un diploma personalitzat amb el vostre nom i amb el retrat que ens ha fet la Pilarin, com agraïment per la vostra ajuda.

Envieu-nos un e-mail a caminant.per.la.pau@gmail.com i junts trobarem la millor manera de fer-vos entrega del diploma!






diumenge, 6 de febrer del 2011

Matagalls

Sort que hem pujat d'hora al Matagalls... A la baixada, hem trobat gent i més gent, com a les rambles! Mai havia vist tanta gent al Matagalls! Suposo que tots hem volgut anar a tocar neu...

Hem fet la clàssica ascensió des de Collformic. També ha vingut en Lluís, membre de l'equip de suport del Trailwalker L'estem viciant a caminar, je je je










divendres, 4 de febrer del 2011

La Foradada (Cantonigròs)

Aquest és un indret bell i de fàcil accés (no cal caminar molt), així que sempre hi sol haver gent. Feia temps que no hi anàvem i diumenge vam decidir anar a treure-hi el cap. Hi ha varis camins per arribar-hi. Nosaltres, per no fer la típica ruta curta des de Cantonigròs, vam fer una ruta circular des de l'Esquirol.