divendres, 7 de desembre de 2012

02/12/2012 Cursa Muntanya del Farell


El meu pare i el meu tiet Ramon van participar a la Cursa Muntanya del Farell de Caldes de Montbuí desafiant el fred; la meva mare i la meva tieta van estar en tot moment a la sortida/arribada animant; i en Genís, el Bitxo i jo, que havíem planejat sortir una horeta abans de la cursa, fer xino-xano els 13'2 km del recorregut de la cursa per un circuit de terra i asfalt, i veure passar els corredors a mitja cursa en plena muntanya, vam començar a caminar més tard de lo previst, vam acabar caminant molt però sense anar enlloc en concret, i vam veure passar els corredors per una carretera just abans de que s'enfilessin a la muntanya, vaja, tot al revés...


Si la sortida de la cursa era a les 10, nosaltres abans de les 9 ja començàvem a caminar però de seguida vam desfer les passes perquè ens vam adonar que no vèiem senyals enlloc. Vam anar a preguntar a uns organitzadors/voluntaris i aquests ens van dir que a les 9:30 començarien a senyalitzar, així que els vam demanar si ens podien explicar una mica el recorregut i, després d'estar una bona estona xerrant entre ells de si per aquí o per allà, ens van dir per on tirar. I vam tirar i tirar, i entremig vam anar preguntant a gent, i vam aconseguir sortir del poble i... la vam ben pifiar! Vam veure un indicador que deia "Sender de la Torre Nova" i, com que era el primer punt de muntanya per on passava la cursa, vam abandonar la carretera on estàvem i cap allà vam anar nosaltres, primer per una pista amb llambordes i després per una pista de sorra. A mi no em feia gaire bona espina el fet que la pista no guanyés alçada i que portéssim una bona estona caminant i encara no arribéssim a la Torre Nova tenint present que estava a menys de 5 km de la sortida, així que a la que va passar un senyor passejant un gos li vaig dir "per aquí anem a la Torre Nova, oi?". I el senyor ens va explicar que no, que havíem de desfer el camí i, un cop a la carretera, agafar just el següent trencant. Total, que encara no havíem arribat de nou a la carretera que ja sentíem gent animant els corredors. I vam arribar a la carretera i, excepte els primers, vam veure passar tots els corredors. Després vam decidir que per pebrots arribàvem a la ditxosa Torre Nova i així ho vam fer (per cert, el recorregut de la cursa es desviava just abans d'arribar-hi), i després inclús vam tirar una mica més amunt i em vaig entretenir collint fredelucs fins que vam veure que es feia tard i vam desfer el camí. Però vam acabar perdent-nos l'arribada del meu pare i del meu tiet.


A la cursa hi van participar quasi 800 corredors. Doncs el meu pare va fer un temps de 01:22:42 quedant 541è de la general i el meu tiet va fer un temps de 01:17:58 quedant 417è de la general i 1r de la seva categoria, súper bé!


Abans de marxar a casa, tots plegats vam anar a fer un volt a la Fira de Nadal i Mercat d'Artesans de Caldes de Montbuí. La veritat és que em va sorprendre agradablement perquè la vaig trobar força gran i amb molta varietat de paradetes. Si fins i tot repartien caldo fet amb aigua termal! De tant en tant veies una dona amb una galleda omplint-la a la font del lleó que treu aigua a 75ºC! Molt recomanable.

1 comentari:

MMC73 ha dit...

Molt bé ! Veig que us va agradar Caldes i vau poder gaudir dels seus voltants.
Fins aviat!