dissabte, 19 de gener del 2013

Aeròdrom / camp d'aviació de Sant Julià de Vilatorta. Ruta dels refugis.

Diumenge vam fer una caminada suau pel que fa a dificultat física però intensa pel que fa a contingut cultural i històric. En Lluís Pratdesaba ens va fer de guia pel veïnatge de casa els seus pares, per llocs on ell de petit havia jugat desconeixent-ne la transcendència, per llocs que han estat recuperats i transformats per tal de donar-los a conèixer (alguns han estat tapiats per evitar accidents, alguns estaven amagats i ara han vist la llum).


Recentment es va inaugurar a St Julià de Vilatorta una ruta circular d'uns 9 kms que passa per varis refugis, un hangar i un polvorí de la Guerra Civil Espanyola, es pot trobar informació a la web de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta i a la web Diari de Guerra. Doncs en Lluís ens va portar a fer aquesta ruta però de tant en tant ens en va fer desviar per descobrir-nos altres llocs com per exemple Saladeures, una gran casa, taaant, que sembla un castell.


Vam ser una bona colla: en Lluís, el meu pare, en Genís, la Cristina, la Mireia, l'Ester, el Bitxo i la Boira, i servidora.