divendres, 25 de març de 2011

Proposta pel 8-10 abril: Cako o Rebentes! 48 hores Non-Stop als Estanys de Sils

El Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) impulsa per segon any consecutiu la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física el proper 6 d'abril de 2011 o qualsevol dia comprès entre el 4 i el 10 d'abril.

Aquest dia se celebrarà arreu del món, tot difonent el missatge: "Acumuleu 30 minuts d'activitat física cada dia"

Practicar algun esport, fer gimnàstica o simplement jugar, caminar, anar amb bicicleta o fer activitats quotidianes d'una manera activa convé perquè:
- Ajuda a sentir-se millor, amb més energia, i a relaxar-se, reduir l'estrès, dormir millor i tonificar els músculs
- Ajuda a prevenir i tractar l'excés de pes perquè regula la gana i augmenta el nombre de calories que es gasten cada dia
- Ajuda a la canalla a relacionar-se amb els altres i a créixer millor, més alegres i més sans

Fer activitat física de manera regular és cuidar-se perquè tot l'organisme en surt beneficiat:
- Cor: redueix el risc de patir malalties cardíaques, embòlies, diabetis i hipertensió arterial
- Artèries: ajuda a mantenir-les flexibles i sanes
- Articulacions: enforteix els músculs, els ossos i manté la funció de les articulacions
- Sistema nerviós: ajuda a mantenir-lo en bona forma


Gràcies als makis i a l'ultraquim el 8-10 d'abril tindrà lloc el Cako o Rebentes! 48 hores Non-Stop als Estanys de Sils, una proposta fantàstica per celebrar el Dia Mundial de l'Activitat Física i, a més, solidàriament, ja que les inscripcions, en forma de donatiu, seran per Intermón Oxfam, des de l’equip XINO-XANO: caminant per la pau. M'hi trobareu, fent kms, animant i obsequiant les vostres donacions. No us ho perdeu, més fàcil impossible: podeu fer els kms que vulgueu, quant vulgueu i com vulgueu!


És un repte a mida de cadascú, tu et marques l’hora que vols començar i acabar, dintre les 48 hores, pots anar i venir les vegades que vulguis, no cal que sigui continuat. Per exemple: pots fer 1 volta el divendres, 3 el dissabte i 2 el diumenge o veure quantes voltes fas en 6 hores, cadascú es marca el seu objectiu personal.

Acte solidari, a favor d’Intermón Oxfam, a través de l’equip Xino-Xano: Caminant per la pau, un dels seus membres intentarà fer les 48 hores, per així recaptar fons pels projectes de desenvolupament de l’ONG.

Inici: Divendres 08 d’abril de 2011 a les 20:00
Final: Diumenge 10 d’abril de 2011 a les20:00
Lloc: Estanys de Sils
Trobada i lloc de sortida a l’aparcament de terra de l’estació de tren de Sils, tothom hi ésbenvingut.

El circuit, estarà marcat, és de 10 km, als estanys de Sils.

La prova es pot fer en diferents modalitats: fent CaKo (caminar amb pals), corrent o en btt, com tu vulguis.

L’avituallament és personal, en règim d’autosuficiència, cada participant, ha de portar el menjar, beguda, frontal (a la nit) equipament i tot el que consideri necessari, ho pot deixar al seu cotxe, que podrà aparcar a la sortida i que hi passarà a cada volta, és a dir cada 10 km.

Existirà una zona habilitada pels que desitgin descansar. Els propis atletes hauran de portar el que necessitin en aquesta zona (sac de dormir, matalàs, mantes, …).

Aquest repte, és totalment anàrquic, sense organització, ni classificacions, amb autosuficiència, tot i que tindrem un punt de control, per tal de poder verificar els km i fer un petit avituallament als participants, cadascú participa sota la seva responsabilitat.

La inscripció, és en forma de donatiu, podeu aportar la quantitat que creieu oportuna, pel projecte d’Intermón Oxfam, des de l’equip Xino-Xano: caminant per la pau, us obsequiarem per les vostres aportacions.

L’objectiu és simple, fer el màxim de quilòmetres en 48 hores, vols saber que hi ha més enllà dels teus límits? doncs és el teu repte!

La prova estarà regida per la filosofia Maki, recordeu, un Maki mai abandona, es pren el seu temps!

Contacte: ultraquim@hotmail.com