divendres, 3 de juliol del 2015

14/06/2015 Marxa dels Passabigues de Santa Pau

En aquesta època de l’any en que el calendari està plena de caminades, després de molt mirar i remirar, amb en Genís i el Bitxo vam decidir anar a la Marxa dels Passabigues de Santa Pau (perquè no l’havíem fet mai, els kms eren més o menys els que buscàvem (uns 18 km i pico), i com que la Garrotxa és molt verda i bonica vam pensar que el recorregut ens agradaria). El dia anterior, després de que el meu pare no pogués acabar l’Emmona perquè l’adversa meterologia va fer que la suspenguessin a mig fer, li vaig dir si volia venir i no va dubtar ni un segon: “I tant que sí!!! El no acabar l’Emmona m’ha deixat un buit... no serà el mateix, però vindré a fer aquests kms!”. I tots plegats la vam ben encertar amb aquesta caminada, ens va encantar en tots els sentits!

Passabigues Santa Pau

Per començar, el preu va ser raonable. Actualment és difícil trobar una caminada que costi menys de 10€ i aquesta “només” ens va costar 8€.

Passabigues Santa Pau

En quant als avituallaments, els més esplèndids que mai hem trobat! Al primer avituallament coca i xocolata, al següent un senyor esmorzar a base d’aminada (de tomàquet, ceba i olives) més pa de pagès amb botifarra i/o bacon més fruita i/o iogur i més cafè, més endavant un avituallament amb unes cireres gegants, fresques i boníssimes, i encara un altre avituallament amb síndria també fresca i boníssima, i a l’arribada quasi podíem haver dinat (hi havia pa, embotit, un munt de galetes, fruita, ..., de tot!). Va fer caloreta però com que molta part del recorregut passava per llocs amb sombra i als avituallaments eren bastant propers i hi havia coses refrescants, no vam pas patir.

Passabigues Santa Pau

Es veu que cada any canvien el recorregut i, no sé com és normalment, però el d’aquest any el vam trobar espectacular. Vam passar per diferents ermites, vam fer pujades amb petites grimpades, molts corriols, vam passar pel costat de mítics volcans com el del Croscat, vam gaudir de molt bones vistes, etc.

Passabigues Santa Pau

També destacar l’ambient de la caminada: darrerament tothom corre o sembla que tothom vulgui arribar abans que els altres, doncs aquí hi havia l’ambient d’anar fent i gaudir.

Passabigues Santa Pau

Sens dubte, una caminada per repetir.